Case study

Thermotech - responsiv webbplats

Thermotech har fått en responsiv webbplats, sökbart intranät och interaktiv produktguide.

Introduction

Thermotech är en av Sveriges största leverantörer av system för golvvärme och rörsystem. Företaget har kontor i Sverige och dotterbolag i Finland och Ryssland.

Challenge

Thermotech använde sig tidigare av Sitevision som CMS och för all webbpublicering. Webbsidan var på den tiden inte responsiv eller anpassad för mobiltelefoner och läsplattor. Företaget insåg behovet av mobilanpassade hemsidor då trafiken från mobila enheter ökade.

Designprojektet startade sommaren 2014 med webbyrån Zwebb. Förutom behovet att ta fram en responsiv webbplats, var önskan också att kunna integrera den nya webbplatsen med deras existerande infrastruktur och lösningar.

Vi såg ett stort behov av en proffsig hemsida som är totalt anpassad till mobila enheter” – Ulrika Mattisson, kommunikationsansvarig på Thermotech. 

Solution

Flexibel publiceringsplattform

Mattisson säger att det var nödvändigt att plattformen hade möjlighet att bygga på andra användbara funktioner. De insåg snabbt att eZ Publish hade den flexibilitet de letade efter. ”Vi är mycket nöjda med våra val. eZ Publish är ett enkelt och smidigt publiceringsverktyg med stora möjligheter. Med Zwebbs hjälp har vi fått en användarvänlig och fräsch hemsida med många funktioner som är användbara för oss och våra kunder” – Ulrika Mattisson.

Strukturerat och sökbart intranät

Intranätet har också fått en responsiv design och blivit mobilanpassad. Anställda på Thermotech använder webbplatsen och intranätet aktivt. På intranätet har de en Q&A-databas med flera frågor som de arbetar med internt, som sedan publiceras på webbplatsen.

Thermotech också insåg att de hade mycket att vinna genom att arbeta mer strukturerat med organisationens information. Zwebb vidareutvecklade därför systemet för dokumenthantering på intranätet. Resultatet är att alla dokument kan lagras på ett ställe, vilket gör det lättare för anställda att dela och hitta tillbaka till den lagrade informationen.

PDF-generatorn i eZ Publish gör att produktmanualer kan genereras direkt till PDF-format på webbsidan. Anställda på Thermotech kan gå direkt in i tekniska manualer och redigera, skriva direkt ut i PDF och läsa på webbsidan. För deras målgrupp är det också möjligt att ladda ner installationsbroschyrer direkt online. 

Tidigare har all teknisk dokumentation på webbsidan gjorts med InDesign. Nu har processen blivit standardiserad och förenklad. Zwebb har också gjort det möjligt att strukturera all information på ett ställe och ladda ner alla typer av dokument, oavsett filformat.

Zoran Marinkovic, CEO på Zwebb, säger att allt innehåll på Thermotechs intranät är dynamiskt och sökbart. För att få mer struktur och översikt kan dokumenten sorteras i olika mappar, efter kategori och datum.

Interaktiv produktguide

Tillsammans med Thermotech utvecklades en interaktiv produktguide där gränssnittet är interagerat med eZ Publish. Guiden liknar en icke-linjär PowerPoint presentation där man skapar en bildstruktur och listar alla objekt för att få god översikt. Alla objekt kopplas därefter direkt genom eZ Publish. Marinkovic understryker att fördelen med den interaktiva produktguiden är att den gör det möjligt att ”gå in på djupet” och fokusera på detaljer som är utav intresse, i motsats till PowerPoint där du bara kan rulla från sida till sida.

Genom produktguiden kan Thermotech leda mottagaren hur de vill och ändra riktlinjerna för nästa kund. Huvudmålet är att anställda och säljare enkelt kan ta fram produkter till kunder vid kundmötet och på mässor, men också i praktiken på byggarbetsplatsen. Den interaktiva produktguiden fungerar därmed även off-line, på platser utan internet.

Produktguiden är anpassad för iPad och andra läsplattor och fungerar utmärkt uppkopplad mot en stor skärm. 

Conclusion

Thermotech och Zwebb har planer på att vidareutveckla webbplatsen och funktionaliteten. Inom kort kommer ett antal nya, praktiska funktioner att lanseras, inklusive en intern webbutik för Thermotechs installatörer.  

  • Available in: English
  • Viewed: 0