Case study

Biljettsystem för Air Shuttle

Biljettsystem - rörlig och fast verksamhet

Introduction

Det första biljettsystemet vi byggde upp var på uppdrag av Fotografiska muséet i Stockholm. För att skapa bästa möjliga upplevelse för museets medlemmar och anställda kopplade vi ihop biljettsystem med vårt medlemsregister och entrésystem. Det vår plattform gör varje dag är att generera entrébiljetter och kort för olika typer av medlemskap. 

Challenge

Nästa stora uppdrag gällande biljettsystemet fick vi av det nystartade bolaget Air Shuttle. Det är ett bussbolag som trafikerar sträckan mellan Stockholm Cityterminal och Arlanda flygplats. Utmaningen här var att skapa en flexibel lösning som innebar att biljetterna kunde läsas av i en ny rörlig verksamhet, nämligen på bussarna. 

Solution

Redan vid skapandet av det första biljettsystemet var vi bestämda att skapa ett helt webbaserat system. Flexibiliteten hos denna typ av system är stor och innebär att hantering av biljetter och biljettsystem kan administreras från valfri enhet.
Ännu en möjlighet är att kunna se statistik över både sålda biljetter och incheckade kunder, i realtid.

Biljettsystemet för Air Shuttle byggdes upp i ramverket Symfony PHP och hade framförallt ett viktigt mål. Att förkorta responstiden när det gäller skapandet av EAN­ 13 koder och avläsning utav dessa. Och vi lyckades! Det nya systemet har 4 gånger snabbare responstid jämfört med det första biljettsystemet. 

Conclusion

Vi tror väldigt mycket på att denna typ av webbaserade system kommer att erövra världen just på grund av sin flexibilitet som inte kompromissar med säkerhet.

Välkomna ombord på Air Shuttle! 

  • Available in: Svenska
  • Viewed: 57
  • Tagged: biljettsystem