Case study

Interaktiv produktguide - presentationsverktyg för läsplattan

Ett modernt verktyg för säljpresentationer av produkter, idéer och koncept.

Introduction

Alimak Hek, världsledande tillverkare av industrihissar och plattformar har länge haft behov att presentera deras produkter i detalj. Under ett antal år har de använt Flash som ett verktyg att nå detta mål. Det visade sig snabbt att Flash var svår och dyr att uppdatera, varje gång när Alimak Hek hade behov av ändringar och anpassningar i sina befintliga presentationer. 

Challenge

Användningen av Flash innebar flera nackdelar. Förutom dyra underhållskostnader, var det inte möjligt att visa produkternas presentationen på surfplattor. Dessutom var varje prestationen statisk, precis som i Powerpoint.

Vårt mål var att skapa ett enklare, dynamiskt verktyg i HTML5 för moderna produktpresentationer. Fokus var användarvänlighet och flexibilitet. 

Solution

Grunden i vårt projekt var att skapa en tydlig struktur i det nya presentationsverktyget. På samma gång upptäckte vi att det fanns ett hål i marknaden inom just detta område. Det var vår drivkraft till att skapa något nytt i form av Interaktiv produktguide (IPG).

Första förutsättningen för en bra produktpresentation är tillgång till högupplösta bilder. Med enkel bilduppladdning, tillsammans med dra och släpp funktionen, är det lätt att skapa en hållbar struktur för hela presentationen själv.

Våra utvecklare har också lyckats med att skapa dynamiska bildkartor där man själv skapar knytpunkter i en bildpresentation kopplade till nästa, mindre bilddetalj. Presentationen kunde på så sätt visas både på bredden likande Powerpoint, och på djupet – in i minsta detalj. Dessutom har vi gjort det möjligt för säljteamet på Alimak Hek att de kan ladda ner en offline version för visning på platser som saknar internetåtkomst.
 

Conclusion

Tillsammans med Alimak Hek skapade vi ett modernt, flexibelt online presentationsverktyg med betydligt lägre underhållskostnad. IPG är idag en toppmodern, unik produkt på marknaden, med fokus på produktpresentationer som genomförs på eller via surfplattor och standard projektorer.

  • Available in: English • Svenska
  • Viewed: 103
  • Tagged: presentationsverktyg, produktpresentation, presentationslösning